Buurttuin De Zunne

Lang geleden was de hoek van de Passionistenlaan en de Stasegemsestraat een troosteloze uithoek van de Sint-Janswijk in Kortrijk. Stukken braakgrond werden gebruikt als parking en sluikstort.

Tot ik op een dag besloot om er iets aan te doen. Aanvankelijk begon ik met een kleine hoek van een paar vierkante meter op te ruimen en plantte er tulpen en krokussen en de volgende lente kwamen de eerste bloemen al uit…en sindsdien was er geen houden meer aan!

Het jaar daarop, in 2012, palmde de tuin nog wat meer ruimte in en stak zelfs de straat over, samen met de kinderen van de Levensboomschool en de Groene Brigade legden we tijdens workshops een bloemenperk aan aan de overkant.

En sindsdien, jaar na jaar, seizoen na seizoen…

2013…

2014…2015…

2016…

En nu in 2017…

In het najaar werd een subsidieaanvraag ingediend bij Vergroening en bebloeming Kortrijk en werd een bedrag toegekend van maar liefst 1000 € !!!
Met dat geld werd ondertussen hout gekocht voor het maken van grote, nieuwe bloembakken en nieuw plantgoed zal worden aangekocht komende lente om samen met ander jong plantgoed van eigen kweek te worden aangeplant. Kruiden, fruitbomen zoals Kerspruim en Mirabelle, grassen, enz enz…

Onder andere op een nieuw stuk grond aan de andere kant van de brug, op de Spinnerijkaai, die zal worden aangelegd met de Kerspruim en Mirabelle!

de-zunne-spinnerijkaai-google-maps-jpg

2017

Wordt vervolgd………

Dit bericht is gepubliceerd op januari 28, 2017 om 12:31 en is opgeslagen onder Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Volg hier alle reacties met de RSS feed voor dit bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: